українська

uk keyboard_arrow_down

русский

ru

Фарбування МДФ

14 жовтня 2020

arrow_backназад

При фарбуванні МДФ необхідно дотримуватися технологічного процесу.

Фарбування МДФ передбачає кілька етапів. Для того, щоб поверхня що фарбується була рівною і гладкою, необхідно провести шліфування виробів.

Далі вироби, що фарбуються обробляють грунтом-ізолянтом. Він добре проникає в пухкі ділянки МДФ і фарба не буде просідати. Після проведення даної операції виріб знову потрібно пошліфувати.

Наступний етап фарбування МДФ передбачає нанесення від одного до чотирьох шарів поліефірного або поліуретанового грунту, з проміжною шліфовкою.

Після цього на виріб наносять один або два шари поліуретанової емалі.

Після цього патині, яку слід ретельно перемішати і наносити сухим напиленням, дати можливість повністю висохнути і частково стерти скотчбрайтом, залежно від бажаного результату. Після цього глянсову емаль або лак (глянцевий або матовий), і тільки після цього полірують.

Завершальний момент при фарбуванні МДФ - сушка виробів. Найкраще сушку проводити конвективним способом. Вона повинна відбуватися при температурі 20 °С. Тривалість сушки виробів становить від півтора до двох годин, глибока сухість 8-10 годин. Відносну вологість повітря необхідно постійно контролювати, тому що від цього залежить час сушки. Лише дотримання всіх необхідних умов може забезпечити якісну і багаторічну службу виробів. Фарбування МДФ, незважаючи на гадану простоту, вимагає професійної підготовки та досвіду.